Capitolina Díaz Martínez
És Catedràtica de Sociologia de la Universitat de València i doctora en Sociologia per la Universitat de Londres. Ha sigut professora en la Universitat d’Oviedo i presidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues. També ha sigut directora de la Unitat de Dones i Ciència del Ministeri d’Educació i Ciència; Consellera de Recerca en la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea; directora general per a la Igualtat en l’Ocupació i directora de l’Oficina de Relacions Internacionals en el Ministeri d’Igualtat.
Data: dimecres, 21 de novembre, 19 h
Lloc: Llotja del Cànem. Carrer de Cavallers, 1. Castelló de la Plana.
Capitolina Díaz ha sigut professora en màsters de gènere en les universitats de Vigo, Salamanca i Jaume I de Castelló, Oviedo i València. Ha creat un curs sobre la Inclusió de la Perspectiva de Gènere en la Recerca (IAGI) que ha impartit en més de 10 universitats a Espanya i Llatinoamèrica.
Les seues principals línies de recerca són: sociologia del gènere; dones i ciència; polítiques públiques d’igualtat; desigualtat i relacions de poder en la família; dona i treball; sociologia de l’educació i metodologia de les ciències socials.
La conferència pretén presentar la situació de les dones com a subjectes productors de ciència (Dones de Ciència). Açò és, es mostrarà a les dones científiques al llarg de la història i de les diverses disciplines científiques. S’abordarà, així mateix, la posició de les dones com a objecte de la ciència (Dones en la ciència). Es posarà en relleu la (des)consideració de les dones en la ciència. La seua invisibilitat per ser l’home el patró d’ésser humà per a la recerca. Finalment, es mostraran alguns exemples de com pot arribar a ser la ciència quan la realitzen tant dones com a homes en proporcions similars. Com podria ser una ciència que contemplara tant les igualtats com les diferències entre ells i elles (Ciència amb Dones).
Descarrega’t el cartell de la conferència